+31-(0)6-51976959 info@latin-link.nl

Let's talk business!

Infographic

Headquarters

Work together

Latin Link, bridging the foodmarkets of Latin-America and Europe.

Wereldwijd partnernetwerk

+

Import en export van vlees, groente, friet en wijn

9

Sourcing voor andere foodbedrijven

Snel en direct contact: feedback binnen 24 uur

High quality, high service

Excellent food trading

Wilt u direct weten wat we voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op via +31-(0)6-51976959 of

BUSINESS

Core business

Onze core business is de import en export van vlees (kip, varken, rund, kalkoen en lam), diepgevroren friet en groenten (champignons, paprika, uienringen) en wijn. Maar vanwege onze uitstekende contacten in de wereldwijde branche opereren we ook als inkoop- of sourcing afdeling voor andere bedrijven. We weten namelijk precies wat er speelt op de internationale foodvelden. Wat de prijzen zijn. Wat trending is. Waar de beste productiebedrijven zitten. Hoe ze te werk gaan. En wat waar gebeurt. Die kennis en expertise zetten we in om andere bedrijven te adviseren en te helpen.

In the meantime

Maar we doen veel meer. We helpen moeilijk verhandelbare voorraden te verkopen. We verzorgen productintroducties in Zuid-Amerika.  We voeren marktanalyses uit, ontwikkelen producten in opdracht van bedrijven, zijn de linking pin tussen productie- en trading bedrijven…. Latin Link, het verlengstuk voor Europese bedrijven die zaken willen doen in Latijns-Amerika.

DIENSTEN

Latin Link verzorgt de import en export van:

 • Kip
 • Rundvlees
 • Lamsvlees
 • Kalkoen
 • Varkensvlees

Import en export van vlees

Jarenlange ervaring in de food trading industrie. Intensieve kennis van de Latijns-Amerikaanse taal, markt en gebruiken vanwege Braziliaanse roots van een aantal kantoorgenoten. Een gigantisch opgebouwd netwerk van partners, producenten en leveranciers. En kantoren in zowel Nederland als Brazilië. Typische ingrediënten die de smaak van Latin Link bepalen.

Latijns-Amerika staat bekend om zijn uitstekende vleeskwaliteit. Niet voor niets is vlees een van de grootste exportproducten van het continent. De Europese markt zwicht voor rundvlees van de Argentijnse pampa’s of voor Braziliaanse frango. Latin Link importeert en exporteert vlees en kip voor de verwerkende industrie, food and retail,  restaurantketens… Doordat we wereldwijd contacten hebben, compact geformeerd zijn en razendsnel handelen, onderscheiden we ons van de andere aanbieders. In alle serviceopzichten. We weten exact waar welke zending op welk moment is, en wanneer hij op de plaats van bestemming aankomt.

Import en export van diepgevroren friet en groenten

Welke frietaardappel is geliefd in welk land? Hoe introduceer je een diepgevroren champignon op de Braziliaanse markt? Aan welke kwaliteitseisen moeten diepgevroren paprikareepjes voldoen? In welk landen zijn ze dol op de smaak en het gemak van uienringen? Latin Link kent de producenten en hun producten, de vragen uit de markt en de behoeften van de suppliers.

 

Latin Link verzorgt de import en export van:

 • Diepgevroren friet
 • Diepgevroren paprika-reepjes
 • Diepgevroren champignons
 • Diepgevroren uienringen.
 • Wijnexport naar Brazilie
 • Salessupport
 • Contact wijnhuizen in Slovenië

Sloveense wijn voor Brazilië

Het klimaat, de grond en de hellingen in Slovenië zijn uitermate geschikt voor wijnproductie. Slovenië heeft drie wijnregio’s en 14 wijndistricten waar 52 wijnsoorten worden verbouwd. Rijk gevarieerd, excellente kwaliteit tegen een heel behoorlijke prijs. Sloveense wijn is wereldwijd steeds meer in opmars. Ook in Brazilië waar Latin Link de wijn op markt introduceerde. En met succes, want steeds meer Braziliaanse restauranthouders, supermarkten en slijterijen vragen naar topwijnen uit de Balkan.

 

Productontwikkeling en market research

In nauwe samenwerking met onze leveranciers, productiebedrijven, onze klanten en gerenommeerde laboratoriumafdelingen van food bedrijven, doet Latin Link onderzoek naar de haalbaarheid van nieuwe product-marktcombinaties. Inspringen op veranderende klantbehoeften, trends signaleren en vertalen naar de markt, internationale beurzen bezoeken om onze foodkennis steeds verder te intensiveren en te verdiepen. Zodat we de marktpositie van onze producenten en klanten keer op keer kunnen verbeteren.

 • Signaleren wereldwijde trends
 • Ontwikkelen product-marktcombinaties
 • Internationale beurzen
 • Marktonderzoek
 • Intermediair tussen producent en afnemer
 • Toezien op kwaliteitseisen
 • Levering producten

Food service en retail

De markten voor food service en retail zijn de afgelopen jaren enorm veranderd onder invloed van nieuwe mogelijkheden, andere kooktechnieken en gewijzigde behoeften. Wereldwijd eten we vaker kant-en-klare maaltijden en diepvriesmaaltijden van de supermarkt, we gaan vaker buitenshuis eten of halen ons eten simpelweg af. Door ons drukke bestaan, kiezen we voor gemak. Latin Link springt daar vol op in en heeft uitstekende contacten met producenten en afnemers in deze branches. We brengen deze partijen met elkaar in contact, stemmen hun vragen en behoeftes op elkaar af en zorgen voor de levering van producten. Vanzelfsprekend voldoen die aan de allerhoogste tijds-, kwaliteits- en verpakkingseisen.

Industrie

We kennen de foodindustrie op onze duim en zijn exact op de hoogte van de wensen en eisen die in de branches gelden. We organiseren regelmatig bezoeken met klanten aan fabrieken, vleesverwerkende bedrijven of productiebedrijven. We weten precies wat de productieomstandigheden zijn en welke regels en op het gebied van veiligheid, diervriendelijkheid en milieubelasting worden toegepast. Transparant en toegankelijk. Ook verzorgen we samples en testproducten als onze klanten daar om vragen.

 • Verzorging food samples en testproducten
 • Organiseren klantbezoek aan fabriek en productiehuizen
 • Excellente contacten met leveranciers wereldwijd
 • Leveringsgaranties
 • Track en trace
 • Zeer uitgebreid netwerk

Logistiek

Latin Link heeft een zeer uitgebreid netwerk van in- en uitklaringsagenten, koelhuizen en distributeurs in Europa en Latijns-Amerika met wie we duidelijke afspraken hebben. Over opslagmethoden, vervoersrichtlijnen, leveringsgaranties….We weten precies waar ter wereld welk product zich op welk moment bevindt.

MENSEN

Het team van Latin Link bestaat uit een ijzersterke mix van food entrepreneurs en food engineers: stuk voor stuk professionals die een uitgesproken ambitie hebben om de marktpositie van hun klanten in de food markt verder te verbeteren en aan te laten sluiten bij de wereld van morgen. Door trends te signaleren, markten te analyseren, import en export te verzorgen en klanten volledig te ontzorgen in het trading proces. Latin Link: Nederlandse handelsgeest en Zuid-Amerikaanse bevlogenheid in één team.
Jan van Pelt

Jan van Pelt

Director

Jan van Pelt heeft meer dan twintig jaar managementervaring in de foodbranche. Hij werkte onder meer als export manager (FarmFrites), commercieel manager (Perdigao) en business development manager (Brasilian Foods). Sinds 2010 is hij oprichter en mede-eigenaar van Latin Link. Een commerciële, creatieve entrepreneur met een gigantisch netwerk van producenten, afnemers en intermediairs in Europa en Latijns-Amerika. Jan is een ambitieuze ondernemer met een sterke focus op klantgerichte dienstverlening, omzetgroei en new business. Hij heeft onder meer een bachelor degree Businsess Administration aan de Haarlem Business School.

T +31(0)6-51976959
E janvanpelt@latin-link.nl


Marluci Martins van Pelt

Marluci Martins van Pelt

Market Development

Marluci Martins is een gedreven food engineer met internationale ervaring op het gebied van research, product development, marketing en sales binnen de veelzijdige food branche. Marluci, geboren in Brazilië, kent de Latijns-Amerikaanse food markt op haar duimpje en is als geen ander in staat de Europese en Zuid-Amerikaanse continenten met elkaar te verbinden. Gedreven, innovatief, met een constante focus op vernieuwing en groei. Marluci studeerde af als food engineer aan de Universidade Federal do Estado de Santa Catarina, Brazil en haalde een post graduate in Marketing, Business and Communication aan de Universidade do Contestado – Curitibanos, SC, Brazil.

T +31(0)21566609
E marluci.martins@latin-link.nl


Moacir M. Martins Jr.

Moacir M. Martins Jr.

Distribution & Services

Moacir Manoel Martins Jr, afgestudeerd in Business Administration, met specialisatie in de buitenlandse handel, ingeschreven bij CRA / SC nº16168, MBA in Financiën aan de federale universiteit van Santa Catarina, studeerde financieel advies aan de Getúlio Vargas Foundation, gecertificeerd AMBIMA CPA 10.
Ervaring 8 jaar HSBC, bedrijfsvoering en uiteindelijk beheer van arbeidsverplichtingen. Ervaring in de ontwikkeling van strategieën in sociale media en webwinkels.
Opleiding van wijn en geesten vertrouwen opleidingsniveau 01 (WSTE niveau 01)

T +55(48)-88031200
E moacir.martins@latin-link.nl


PARTNERS

Latin Link heeft een extensief netwerk van partners in Europa en Zuid-Amerika. Van voedselproducenten tot verwerkers, van importeurs tot handelsagenten, van vervoerders tot opslagbedrijven. Met al die partners onderhoudt Latin Link intensieve contacten: samen verbinden we markten en komen we tot new business. Een overzicht.

Contact formulier

11 + 11 =

Contact

Nederland
Piushaven 6, 5017 AN Tilburg

Kantoor +31-(0)13-5717582
Mobiel +31-(0)6-51976959


Brasil LTDA ME
Rua Francisco Jacinto de Melo nº 69, loja 02
Areias – São José
Santa Catarina, CEP 88.113-300
CNPJ n.º 14.059.538/0001-86

Kantoor +55 (48) 48213232272


Email info@latin-link.nl